ΔΗΜΟΣΠΟΠΗΣΗ ΦΩΤΙΑ

 

 

Στην δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της τηλεόρασης του Σκάι, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ένα 24% στην πρόθεση ψήφου και ακολουθεί η ΝΔ με 18%

Προβάδισμα έξι ποσοστιαίων μονάδων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
 
Ειδικότερα στην δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της τηλεόρασης του Σκάι, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ένα 24% στην πρόθεση ψήφου και ακολουθεί η ΝΔ με 18%.
 
Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5%, ενώ το ΚΚΕ, ΕΛΙΑ και Ποτάμι ισοψηφούν καθώς συγκεντρώνουν ένα 5,5%.
 
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο όριο το 3%, ενώ η ΔΗΜΑΡ μένει εκτός Βουλής καθώς όπως δείχνει η δημοσκόπηση συγκεντρώνει μόλις 1%.
 
Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 21%, ενώ το 10% της πρόθεσης ψήφου μοιράζεται στα υπόλοιπα κόμματα.
 
Εν τω μεταξύ το 54% δηλώνει πως «καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα» θα ήταν η διάλυση της παρούσας Βουλής, ενώ το 46% απαντά πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή. Επίσης πάντα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες δεν πιστεύουν πως υπάρχει ξεκάθαρη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, με το 64% να εκτιμά πως η κυβέρνηση «δεν μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση», ενώ ταυτόχρονα το 59% κρίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί «να κυβερνήσει αποτελεσματικά». Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.
 
Το 20% δηλώνει πως έχει θετική ή πολύ θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό, ενώ το 21% έχει θετική ή πολύ θετική άποψη για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Ωστόσο ο πλέον αντιδημοφιλής αρχηγός είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς το 64% έχει πολύ αρνητική άποψη για το πρόσωπό του και ακολουθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το 46% να δηλώνει πως επίσης έχει πολύ αρνητική άποψη.
 
Επιπλέον αρνητική είναι και η εικόνα των πολιτών για τις εξαγγελίες τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ καθώς για τον πρωθυπουργό, το 52% κρίνει πως «δεν εξήγγειλε τίποτα καινούργιο και πως η κατάσταση θα χειροτερέψει», ενώ το 53% πιστεύει πως οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα «δεν είναι εφαρμόσιμες και ορθώς μελετημένες».
 
Η έρευνα διεξήχθη πανελλαδικά σε δείγμα 1021 ατόμων από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.